Проект „Всички за един” на отбор „Един за всички“

С тази наша идея целим да помогнем на новите родители да се справят с всякакъв вид психически, физически и финансови проблеми при отглеждането на своето дете. Това, което предлагаме като идея е да запишем 20 видео урока, на теми като къпане на бебе, сменяне на памперс, първи стъпки след раждане и т.н., които ще бъдат направени от лицензирани психолози с опит в областта и ще адресират следните проблеми.

Дългосрочната ни цел е да има все по-малко родители, които оставят децата си в сиропиталища и да се осигури дом и топлина за детето.

По какъв начин проектната Ви идея помага на обществото?

Нашата проектна идея помага на новите родители, които не знаят как да се справят с проблемите, свързани с грижа за дете, което води до среда, в която трудно израстват деца, без да имат проблеми със здравето или общуването. Също така, родителите страдат, а когато те страдат това води до проблеми в децата, които по никакъв начин не са заслужили това. Освен това, младите хора, на които тепърва им предстои да имат деца, могат да се запознаят с начините за отглеждането на дете. Така по света и у нас ще има по-подготвени хора, по-благоприятна среда на живот и най-важното – повече щастливи деца и родители.

Към кого е насочена Вашата проектна идея?

Насочена е към млади хора, които тепърва ще имат деца и нови родители, не добре подготвени за тежкото изпитание да бъдеш родител. Младите не знаят основни неща, като се стигне до това да бъдат родители, а новите родители са несигурни и неопитни в тази сфера.

Брой преки бенефициенти: 3000
Брой непреки бенефициенти: 10 000

Подробно описание на дейностите и срокове за тяхното изпълнение:

Дейност 1: Разработване на видео уроците.

• Сформиране на екип от професионалисти. Определяне на темите, за които ще бъдат заснети видео уроците. Намиране на подходяща и интересна информация за всяка една от тях.  

• Изготвяне на сценарий за всеки урок на разбираем и интересен език, който да заинтересува младите. 

• Монтиране на видео уроците. 

Срок: 30.06.2022 г.

Дейност 2: Реализация.

•           Разработване на YouTube канал и качване на видеата.

• Правене на сайт – платформа, на която да се качват видео уроците.

• Правене на специална страница с обяснение на проекта и инструкции за родителите.

Срок: 31.07.2022 г.

Дейност 3: Популяризиране на проекта.

• Провеждане на кореспонденция с родителите, запознаването им с подробности по темата, чрез видео. 

• Изготвяне на дизайн за реклами и публикации в социалните мрежи.

• Стартиране на рекламна кампания в социалните мрежи – Facebook, Instagram и YouTube.

• Пускане на прессъобщение до медии.

• Стартиране на предизвикателство в Tik Tok и Instagram на тема „Бъди отговорен родител“ с хаштаг #СуперРодител.

Срок: 30.09.2022 г.

Дейност 4: Управление и отчитане на проекта – административното управление, комуникация с финансиращия орган, координация с партньорите, комуникация със заинтересованите групи, управление на ресурсите, осчетоводяване на разходите по проекта, контрол на подизпълнителите, спазването на принципите за равнопоставеност и прозрачност, извършване на вътрешен мониторинг.

Срок: 30.09.2022 г.

Разгледай още проекти

Проект „ЦИГАНСКО БЪДЕЩЕ” на отбор „БЪДЕЩЕ“

Цялата идея на проекта е населението на България да бъде заинтригувано и привлечено да научи нови неща, които ще им помогнат в живота. И по-конкретно за ромите в България. Ще направим обмен на учители и ученици, като едното от училищата ще е с по-голямо количество на хора от ромски произход.

Прочетете повече »

Проект „Сега накъде” на отбор „Развитие“

Все по често се сблъскваме с проблема за дезинформацията на родители и ученици при кандидатстване след 7-ми и 10-ти клас и смяна на училището. Целта ни е да представим качествена и актуална информация за подпомагане на младежта.  Чрез изготвянето на уебсайт предоставящ информация относно избора на различните профили в гимназиите,

Прочетете повече »

Проект „Всички за един” на отбор „Един за всички“

С тази наша идея целим да помогнем на новите родители да се справят с всякакъв вид психически, физически и финансови проблеми при отглеждането на своето дете. Това, което предлагаме като идея е да запишем 20 видео урока, на теми като къпане на бебе, сменяне на памперс, първи стъпки след раждане

Прочетете повече »

Имате предложение за проект?

Пишете ни с Вашето предложение, за да го включим в гласуването за тази или следващата година!